foto-thinkstockfoto-thinkstock

У Србији ће данас  бити топло и нестабилно, променљиво облачно, у већини места са дужим периодима сунчаног времена, саопштио је РХМЗ. Местимично се очекује краткотрајна киша или пљускови с грмљавином, углавном на северозападу, западу и југозападу Србије.

Југоисточни ветар биће слаб до умерен, али у јужном Банату ујутро и пре подне биће повремено јак.

Јутарња температура биће од 12 до 19, а највиша дневна од 24 до 30 степени Целзијуса.

И у Београду ће данас  бити топло, променљиво облачно, с дужим периодима сунчаног времена. У појединим деловима града очекује се краткотрајна киша или пљускови са грмљавином. Југоисточни ветар биће слаб до умерен. Јутарња температура биће око 19, а највиша дневна око 30 степени.

РХМЗ упозорио је да суботу и недељу понегде очекује краткотрајне непогоде са великом количином кише, јаким ветром и градом.

У Србији ће наредних седам дана време бити променљиво облачно и нестабилно, местимично с кишом или пљусковима са грмљавином. Температура ће до недеље бити изнад просечне за мај, а од недеље у мањем паду.

Већина хроничних болесника може очекивати уобичајене тегобе. Опрез се саветује срчаним болесницима и особама са респираторним оболјењима. Могући су реуматски болови, главоболја и нерасположење. Саветује се избегавање директног излагања сунцу у најтоплије доба дана.

ТопПрес/ Извор: Бета