Аранђеловац – За Кристину Дукић (21) из Аранђеловца  њени рођаци кажу да је још као дете почела да се интересује за цртање. Таленат  су препознали и наставници у школи па  би Кристина за своје цртеже увек добила највишу оцену. Уметност којом се она бави није оставила равнодушне бројне њене суграђане па тако у време празника Кристина има пуне руке посла.

„Највише имам муштерија баш око Нове године, грађани воле да за празнике све око њих буде веселих боја и лепо украшено, првенствено због деце. Тако да ме често позивају да на стаклу нацртам неке новогодишње мотиве, украшавам излоге локала, стаклене часе. За мој посао поред талента и љубави, потребне су четкице различитих величина и различите врсте боја, зависно од места где ћу сликати и цртежа“, каже за ТопПрес Кристина Дукић.

Кристина Дукић, фото: приватна архива/ТопПрес

Како и сама каже, најчешће је цртала на стаклу, а чаше које је она украсила улепшале су столове на различитим свечаностима.

„На почетку сам цртала на папиру, потом је папир заменило стакло а сада идем корак даље па цртам и по кожи. Поред цртања и студирања бавим се шминкањем тако да моје даме често обрадујем неким малим детаљем на лицу. Уколико могућности дозволе у будућности планирам да се посветим тетоважи јер је за мене то трајни цртеж и сматрам да је најсавршенија уметност“, истиче Кристина.

Подршка породице у сваком послу је битна, мишљења је ова уметница. Како каже, за њен таленат највише разумевања је имао брат Никола.

Чаше које је украсила Кристина, фото: приватна архива/ ТопПрес

„Она савршено црта, од раног детињства цртање је за њу било центар свих дешавања. Проводила је сате у соби цртајући и ништа је сем тога није занимало, само је било битно да има блок број пет, четкицу, боје и магија је могла да почне“, потврдио је Никола.

Кристина каже да њена уметност почиње оног тренутка када узме четкицу и боје и када се препусти машти. Додаје да радећи посао који воли обезбеђује себи џепарац за време студирања а жеља јој је да од њеног талента у будућности направи и посао.

ТопПрес

Кристина се бави професионалним шминкањем, фото: приватна архива/ ТопПрес
Цртање на лицу корак даље у њеном послу, фото: приватна архива/ТопПрес