У суботу почиње 47. сликарска колонија у Липовцу

У суботу почиње 47. сликарска колонија у Липовцу

Топола – Културни центар Топола под покровитељством Скупштине општине Топола организује 47. сликарску колонију у Липовцу која ће се одржати у периоду од 03-09. августа 2019. године. Свечано отварање колоније биће одржано 03.08.2019. године са почетком у 13 часова у основној школи „Карађорђе“ у Липовцу.

Селектор овогодишње сликарске колоније је Тамара Ђорђевић, академски сликар из Тополе.

Уметници који учествују на 47. сликарској колонији у Липовцу су: Александар Димитријевић, Ана Ђорђевић, Неша Јовановић, Маријана Тодоровић, Горан Ракић, Милица Недељковић Јанковић, Константин Ступовски и Тамара Ђорђевић.

„Као и сваке године, у оквиру сликарске колоније, одржаће се радионица сликања за децу, коју ће водити сликари, учесници колоније, а на којој ће малишани из Липовца и Тополе имати прилике да кроз седам дана трајања науче основе сликарства. Своје радове изложиће на затварању колоније док ће свако од њих добити признање о учешћу као и поклоне“, поручују из Културног центра у Тополи.

Иначе, Сликарска колонија у Липовцу почела је да ради 1973. и већ 46 година у селу Липовцу код Тополе, у континуитету окупља сликаре. Колонија има драгоцен фонд са више од двеста радова угледних уметника, реализованих у различитим сликарским техникама ( уље, пастел , комбиноване технике,акварел и др.).

ТопПрес

KOMENTARI