Топола – Хаотично стање у Тополи наставило се изненадном оставком одборника ПУПС-а Божидара Павловића, који је пре неколико дана поднео оставку а затим је одмах повукао. Наводно је напустио владајућу већину и прешао у странку Драгана Јовановића, из само њему познатих разлога, али та вест још увек није потврђена. Павловић се већ неколико дана не јавља на телефон, и неизвесно је да ће се појавити на скупштини која је заказана за петак. У сваком случају танка већина владајуће коалиције је још тања а политичке трговине цветају.

Тополом круже приче да би поједини одборници са листе Драгана Јовановића могли променити табор јер се на њих наводно врши притисак од стране власти.

Оставка Божидара Павловића

Међутим, ради се о одборницима који су запослени у државним институцијама, општини и школама, па многи сматрају да им не би био први пут да промене табор у складу са својим интересима, а не никаквим притисцима, без обзира што су се дојучерашњем председнику клели у верност и држали га за скуте.

Расплет би се могао, до некле, видети у петак на скупштинском заседању, када би двоје Јовановићевих, поузданих људи, и званично прешло на страну владајуће странке чиме би бивши, неприкосновени, владар Тополе значајно ослабио.

На дневном реду ће се наћи и ребаланс буџета, који је према Јовановићевим тврдњама, остао чист са пола милона евра на рачуну. Међутим, властима свакодневно стижу фактуре, а поједине са већим износима пристићиће почетком наредне године, тако да, неки сматрају да ће власти имати поприличну главобољу од рачуна претходне.

ТопПрес/ ГЗС