Тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације уништио је данас у каменолому у селу Горње Комарице шест неексплодираних убојних средстава, по две минобацачке мине и артиљеријске гранате и по једна противградна ракета и ручна бомба, који су пронађени у периоду од марта до маја на територији нашег града, Јагодине и општина Топола и Баточина.

Минобацачке мине пронађене су током марта, односно маја, у селу Блазнава код Тополе и у селу Велика Сугубина. Артиљјеријске гранате пронађене су у селу Градац код Баточине и у Јагодини. Противградна ракета пронађене је крајем марта у селу Доње Грбице, а ручна бомба је преузета током маја из овдашње Полицијске управе.

Неексплодирана убојна средства преузео је надлежни тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације на локацији “Тенкодром”, а потом их је уништио у каменолому у селу Горње Комарице.

Из овдашње Управе за ванредне ситуације апелују на грађане да у случају проналаска неексплодираног убојног средства или сумњивог предмета одмах обавесте полицију или оперативни центар Сектора за ванредне ситуације позивом на број телефона 034/1985. Наглашавају да никако не треба дирати сумњив предмет и сачекати долазак екипе Управе за ванредне ситуације.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић