Топола – Представник предлагача испред опозиције Драган Живановић поднео је јуче захтев за одржавање ванредне седнице СО Топола. Председник Скупштине општине Миодраг Миловановић заказао је за данас ванредну седницу, међутим, у заказано време у сали биоскопа појавили су се само председник СО и председник општинског већа.

„Јуче сам добио захтев са 17 потписа за одржавање ванредне седнице од предлагача испред Боље Србије. Дневним редом је било предвиђено да се гласа о поверењу председнику и заменику председника Скупштине општине Топола,  избор председника СО Топола, заменика председника СО Топола као и  гласање о поверењу председнику Општине и Општинском већу  општине Топола, избор Председника Општине, заменика председника Општине и Општинског већа. На њихов захтев сам одмах и одговорио заказивањем скупштине, међутим они данас нису дошли. Сматрам да је то јако неозбиљно, други пут траже ванредну седницу и други пут се не појаве“, рекао је председник СО Топола Миодраг Миловановић.

Миодраг Миловановић, председник СО Топола, фото: ТопПрес

Са друге стране, представник предлагача Драган Живановић током преподнева доставио је председнику СО обавештење у којем повлачи предлог за одржавање ванредне седнице. Он је у изјави за ТопПрес казао да позиве за седницу нису добили сви одборници.

„Ово је политичко дно дна, да након повлачења захтева за ванредном седницом Скупштине, председник каже да се седница одржала а да у сали буду само он, председник општине и секретарица. Седница је да подсетим одржана када је присутан кворум  односно 21 одборник. Сутра ће се видети ко има већину, јер грађани више ову власт не желе нити је желе одборници у скупштини“, казао је Драган Живановић, представник предлагача испред Боље Србије.

Сала биоскопа данас је била празна, одборници опозиције се нису појавили, фото: ТопПрес

Подсећамо, за сутра је заказана редовна седница локалног парламента, за коју је предложен дневни ред сачињен од 11 тачака. Међу њима ће се наћи и избор новог заменика председника општине Топола.

ТопПрес