Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) закључио је уговоре са приватним здравственим установама за пружање услуга вантелесне оплодње и операције катаракте за 2024. годину, саопштио је данас Фонд.

Ове године вантелесна оплодња о трошку РФЗО може да се обави у 16 приватних клиника (претходне године је могло у 15), а операцију сенилне и пресенилне катаракте осигураници ове године могу обавити у 28 приватних болница, међу којима су и две нове.

Право на вантелесну оплодњу о трошку обавезног здравственог осигурања имају жене до 45 година и то неограничен број покушаја за прво дете, односно два стимулисана покушаја и три криоембриотрансфера за друго дете.

Вантелесна оплодња на терет РФЗО омогућена је женама до 45 година и уз помоћ донираних репродуктивних ћелија, три стимулисана поступка и три криоембриотрансфера уз један увоз репродуктивног материјала. Списак приватних установа у којима се наведене услуге могу обавити на терет обавезног здравственог осигурања објављен је на сајту РФЗО.

ТопПрес/ Извор: Танјуг