Топола – Општина Топола се уз подршку грађана укључила у пројекат Посади свој хлад који подразумева акцију пошумљавања Србије.  Топола је добила 100 садница белог јасена које су данас подељене грађанима заједно са упутством за садњу. Саднице су Тополцима поделили председник СО Топола Миодраг Миловановић и радница комуналног предузећа Катарина Брковић.

Подељене саднице белог јасена грађанима Тополе, фото: ТопПрес

„Општина Топола и ЈКСП ‘Топола’ су се одазвали акцији ‘Посади свој хлад’, свих 100 садница колико смо их добили, подељене су грађанима у рекордном року, интересовање је велико. Посебно смо одвојили саднице за садњу на јавним површинама, одређене су локације, код авиона, у Ђурђевданској улици и насеље испод Максија. Сваки грађанин је уз садницу добио упутство за садњу, локације су означене посебним кочићима где треба посадити биљку“, рекла је за ТопПрес Катарина Брковић.

Катарина Брковић, фото: ТопПрес

Она је најавила да ће у наредном периоду бити сличних акција, јер је интересовање грађана велико.

Иначе, шумске површине Тополе захватају 5.205 ха, односно 15% укупне површине тополске општине.  Акцијом Посади свој хлад, грађани Тополе преузимају активно учешће у пошумљавању, уз подршку Општине Топола и ЈКСП Топола.

ТопПрес

Велико интересовање грађана за саднице, фото: ТопПрес
И најмлађи дошли по саднице, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес