Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је данас да је након пописа висећих мостова утврђено да је од укупно 66 пописаних мостова у Србији девет за рушење, 46 за санацију, а 11 је у добром стању. Весић је навео да надлежне локалне инспекције сада имају обавезу да у складу са законом и проценом коју су направили забране коришћење појединих мостова и да наложе рушење или санацију оних чије стање то захтева.

„Налог да се изврши рушење мостова чија санација није могућа као и да се санирају они где је то могуће добиће локалне самоуправе од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре“, поручио је Весић.

Од 145 локалних самоуправа које су добиле налог 126 урадило је попис и извршило процену стања, а 19 није послало извештај, саопштили су из ресорног министарства.

Весић је навео да извештај нису доставиле локалне самоуправе Бачки Петровац, Блаце, Бујановац, Велика Плана, Власотинце, Врбас, Жабари, Жагубица, Инђија, Ириг, Књажевац, Лозница, Љиг, Нова Црња, Прокупље, Рума, Сремска Митровица, Суботица и Чајетина.

Јуче је, иначе, истекао додатни рок који је министар дао градовима и општинама за овај посао.

ТопПрес/ Извор: Танјуг