ПЦР тестирање на лични захтев грађани ће од данас моћи да закажу на Порталу еУправа www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.

Електронско заказивање термина за PCR тестирање на лични захтев у једној од 25 лабораторија у 22 града и општине могу да закажу сви грађани, страни држављани са боравком у Србији и туристи.

Услуга је тренутно доступна у Београду, Новом Саду, Суботици, Пироту Нишу, Шабцу, Чачку, Ужицу, Ћуприји, Сремској Митровици, Панчеву, Пожаревцу, Лесковцу, Крушевцу, Краљеву, Крагујевцу, Косовској Митровици, Кикинди, Зрењанину, Зајечару, Врању и Ваљеву.

Да би се користила услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев није потребна регистрација на Порталу еУправа, већ је довољно да покрену услугу кликом на ОВДЕ https://euprava.gov.rs/usluge/6096.

„Грађанима смо омогућили да брзо и једноставано закажу термин, да не чекају и не одлазе у лабораторије без заказаног термина“, наводи се у саопштењу.

„Увођењем услуге смањујемо притисак на здравствене раднике, јер смањујемо време за обављање административних послова“, изјавио је директор Канцеларије за IT i eUpravu Михаило Јовановић.

Заказивање почиње кликом на покрените услугу еЗаказивање за PCR тестирање https://euprava.gov.rs/usluge/6096 , а потом укуцавањем града, места или лабораторије.

Након тога, појављује се календар са слободним терминима… Са леве стране, уколико та лабораторија пружа опцију, пријављује се број особа за које се заказује термин.

Потребно је још унети податке о особи која жели да се тестира, и кликом на дугме „закажи“ заказује се термин у лабораторији, уз преглед уплатнице коју треба платити пре тестирања.

Потврду да је успешно заказао термин корисник добија на имејл који је навео као и СМС поруку.

ТопПрес/ Извор: Танјуг