Од данас Тест самопроцене на COVID-19

Од данас Тест самопроцене на COVID-19

У Србији је данас почео да ради Тест самопроцене на COVID-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице, објавила је председница Владе Ана Брнабић на свом твитер налогу.

Навела је да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

Брнабић је написала да се налази аутоматски шаљу на радне листе лекарима у COVID-19 амбулантама формираним при домовима здравља (24 сата).

„Ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и победићемо само заједно“, написала је председница Владе Србије уз поруку „останите код куће“.

Брнабић је поставила и линк на https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/, и упутила и на covid19.rs  и Viber Covid-19 Info Srbija.

На сајту e-zdravlje Министарства здравља Србије је постављено COVID-19 обавештење.

Наводи се да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара Дома здравља у систему надзора над COVID-19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на COVID-19 са лекаром.

Портал eZdravlje, између осталог, омогућава да попуните самопроцену, на инфекцију вирусом COVID-19 на основу које ћете добити смернице о даљем поступању, и директну електронску комуникацију са Респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи постављати питања која у вези са овим вирусом.

Да би се приступио функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања који омогућава приступ ограниченим функцијама портала eZdravlje, које се тичу само COVID-19 самопроцене и комуникације са Респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко портала eZdravlje – одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала.

Трећи је пријава преко eID.gov.rs, јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима eUprave, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

TопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI