Трагач Милинковић у Тополи: Како се снима филм, квиз „Потера“ и о чему је писао у свом роману „Мртав ладан и без ноге“?

Трагач Милинковић у Тополи: Како се снима филм, квиз „Потера“ и о чему је писао у свом роману „Мртав ладан и без ноге“?

Топола – Познато ТВ лице Милорад Милинковић гостовао је синоћ у Тополи. Популарни „Трагач“ из квиза „Потера“, филмски редитељ, сценариста и писац, аутор филмова „Мртав -ладан“, „Читуља за Ескобара“, „Здухач значи авантура“, у Тополи је открио о чему је писао у свом роману „Мртав ладан и без ноге“.

„Овај роман је требало да буде филм, међутим када сам схватио да неће бити филм, онда сам га написао као роман. Зове се ‘Мртав ладан и без ноге’, зато што ме је за филм убедио продуцент да би га повезали са ‘Мртав ладан’, али нема везе са тим филмом. Роман се бави момком који је био на стражи када је умирао Тито и који је сведок догађајима. Испостави се да је Тито умро мало раније али се сви уплаше да не умре на њиховој смени, па га онда мало ставе у замрзивач, па је зато мртав и ладан. Не бави се Титом толико јер је он мање више цео роман у замрзивачу, бави се осталима око њега, база је тај догађај“, изјавио је писац романа Милорад Милинковић гостујући у Тополи.

Милинковић је написао неколико романа, до сад је објавио два. Он истиче да иза себе има шест играних филмова и пар серија. Према његовим речима први филм „Мртав ладан“ је прошао добро па с поносом вели:

„Упао сам у први план са тим филмом, све су ми мерили на конту тога, и све што сам урадио после тога рекли би, ма није као Мртав ладан“.

Милорад Милинковић у Тополи, фото: ТопПрес

Познати редитељ и сценариста приликом синоћњег гостовања у Тополи укратко је објаснио посетиоцима како изгледа цео процес у вези са играним филмом.

„Филм је као војска, редитељ је главни, имате сектор расвете, камере, режије, костима, сцене, сваки сектор има шефа и ја разговарам са шефовима сектора, а они са помоћницима и радницима. Имам помоћника и он је као врећа за ударање,  ради веома тежак посао. Први део филма је израда сценарија, потом  припреме на којима морају да се сложе директор  сценографије, костимограф и сценограф око боја, колорита, затим монтажа. Радни дан на филму је 12 сати уз сат времена паузе за ручак, ради се шест дана један дан слободан, недељом нам је идеално за снимање“, прича Милинковић.

Јавности је познат и као „Трагач“ у квизу „Потера“. Како каже, улога која му је припала у том квизу је лака, снимљена је нова сезона која се већ емитује на РТС 1.

„Обично снимамо у августу и за неких 20 дана снимимо целу сезону. Свако од трагача има по шест снимајућих дана. Морам да нагласим  ја не дајем оне цифре, то ми кажу из режије и увек дајем најниже за доњу а највише за горњу. Ретко ми се дешавало да ми је неки такмичар антипатичан, углавном су сви симпатични. Била је нека бакица, пре неки дан је било емитовано, најсимпатичније биће које се тамо појавило. Када смо изашли, упознала ме са својом сестром , која је пар година млађа од ње, јако ми је било жао јер је направила мало корака, али не смем да пуштам такмичаре“, каже трагач Милинковић и истиче да се радује када изгуби.

Гостовање Милорада Милинковића у Тополи организовала је библиотека „Радоје Домановић“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

KOMENTARI