Топола – Депонија у насељу Торови надомак Тополе постоји од шездесетих година прошлог века. За преко педесет година на том месту наталожено је толико смећа да су сви капацитети ове депоније максимално попуњени. Годинама на депонији долази и до пожара иако су надлежни предузимали низ мера да до тога не дође. На решавању овог проблема годинама се ради а према речима надлежних на данашњој седници Општинског већа, у следећој години овај вишегодишњи проблем могао би бити трајно саниран.

„До краја године расписује се Јавна набавка за депоновање смећа на регионалној депонији са транспортом. Такође се разговара са АССОМ да се повуче са сеоског подручја а да наше Комунално преузме контролу над чишћењем смећа, ако не буде могло  само да ради ангажоваће се подизвођач који ће помоћи Комуналном док оно не буде комплетно технички у могућности да само све то ради. Креће се у израду пројекта да се уради комплетно затварање депоније у Тополи и њено отплињавање а направиће се и две трансфер станице где ће се довозити смеће и транспортовати даље ка регионалној депонији у Лапову или Јагодини. Министарство ће то радити са нама, тако да ће 2023. година бити година у којој ће кренути затварање депоније и решавање водоснабдевања“, изјавио је за ТопПрес Драган Јовановић, члан Општинског већа за инфраструктуру.

Такође, на данашњој седници чланови Општинског већа разматрали су рад Јавно комунално стамбеног предузећа „Топола“ и том приликом су изразили незадовољство њиховим пословањем.

ТопПрес