Топола – Библиотека Радоје Домановић организује гостовање Мухарема Баздуља, познатог босанскохерцеговачког књижевника у четвртак 18. 11. у Тополи, у просторијама библиотеке од 18 часова.

Мухарем Баздуљ  је српски  и босанскохерцеговачки књижевник, преводилац и новинар бошњачког порекла. Један је од најбољих и најпознатијих млађих писаца на простору бивше Југославије. Рођен је 19. маја 1977. године у Травнику, дипломирао и магистрирао на Филозофском факултету у Сарајеву енглески језик, енглеску и америчку књижевност. Књижевне и публицистичке текстове Мyхарем Баздyљ објављује у многим часописима и листовима у БиХ, Србији и региону. Књиге су му преведене и објављене на немачком, енглеском и пољском језику, а приче и есеји на још десетак језика.

До јанyара 2018. године објавио је седам романа, пет књига прича, три књиге колумни, две књиге есеја и једну књигу сонета.

Писање Мухарема Баздуља је високо цењено у БиХ и Србији. 2014. године постао је добитник две највише српске новинарске награде: награде листа Данас “Станислав Сташа Маринковић“, која се додељује за новинарску храброст и посебне домете у истраживачком и аналитичком новинарству, као и награде “Богдан Тирнанић“ Удружења новинара Србије, за најбољу колумну или коментар. Пре тога, 2013. године, добио је и награду Друштва новинара БиХ за “најбољег новинара у категорији тисканих медија“.

ТопПрес