Чачак – Да нема смрти без судњег дана показало се и на примеру вепрића Гара. Купци из Пожеге по њега су дошли у Мрчајевце, а када су га поштено платили и натоварили у приколицу, кренули су назад. Међутим, несташни вепрић око 10 сати увече испао је из приколице на магистралу, а новопочени власници изашли су да га траже, али како је прасенце било црно као ноћ нису могли да га пронађу и наставили су пут. Следеће јутро, необичан гост појавио се у домаћинству Илића у селу Мојсиње.

„Угледали смо мало прасе, како гребе по капији и покушава да уђе. Пустили смо га унутра, било је сво мокро од кише. Ставили смо га у наш обор, нахранили и претпоставили смо да ће доћи неко да га узме, јер со мислили да је побегло некоме из села“, каже за РИНУ Весна Илић.

Брзо се прочуло да је у Мојсиње стигло одбегло прасе, а тек после неког времена дошао је малдић из Мрчајеваца који је Гара продао Пожежанима да провери да ли је то он. Три дана након што су га изгубили, по вепрића су дошли и прави, нови власници.

„Само пуком срећом је избегао смрт на магистрали усред ноћи. Никоме није јасно како га на свом том путу нису ударила кола. Био је код нас три дана, а касније су га одвезли прави валсници којима је и испао из приколице“, додаје Весна.

Након свега што је преживео, не би било фер да овај вепрић херој заврши у пршути и кобасицама за пар месеци. Али, одлука је на власницима.

ТопПрес/ РИНА