Главна сестра Дома здравља „Свети Ђорђе“ проглашена за „Жену општине Топола“ (ВИДЕО)

Главна сестра Дома здравља „Свети Ђорђе“ проглашена за „Жену општине Топола“ (ВИДЕО)

Топола – Манифестација „Жена општине Топола“ одржана је у скупштинској сали општине, у организацији СУБНОР – а Тополе и уз сарадњу Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Топола.  Присутнима се обратила заменица председника општине Топола Данијела Ђокић Пантић, која је том приликом истакла значај овако високог признања.

„Плакета која се додељује носи име једне сјајне жене, Даринке Радовић. Данас је са нама још једна  хероина и са великом радошћу истичем да СУБНОР Топола на посебан начин води рачуна да се слави човекољубље, хуманост и пожртвованост. Једном приликом Славица Ђукић Дејановић је рекла, да  кућа не лежи на земљи него на жени“, рекла је заменица председника Данијела Ђокић Пантић.

Фото: ТопПрес

Према одлуци комисије плакета „Даринка Радовић“ ове године је уручена Гордани Ђорђевић, главној медицинској сестри у Дому здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи, која је проглашена и за „Жену општине Топола“ у 2020. години. Победници која је ову плакету добила заменица је уручила новчану награду као поклон од општине Топола.

„Одрасла сам у породици у којој сам васпитавана да само поштеним радом, трудом, залагањем, ангажовањем стичем у животу. Да се борим, да никада не одустајем, да верујем у себе, да ценим и стичем делима а не само речима. Током школовања и радног искуства у Дому здравља трудила сам се да будем добар колега, добар сарадник, добар друг, да дам максималан допринос како у установи у којој радим, тако и у институцијама које су повезане са њом, као и удружењима и организацијама у локалној заједници. Протекла година је година борбе са ковид вирусом, медицински радници су показали пожртвованост, ангажовање, хуманост, труд. Велика је част носити бели мантил али и велика одговорност, у толико и моја већа јер Топола нема епидемиолога. Трудићу се као и до сада да посао који знам радим најбоље што могу и да оправдам поверење свих вас и овако великог признања“, изјавила је Гордана Ђорђевић, добитница плакете „Даринка Радовић“.

Жена општине Топола за 2020. годину је Гордана Ђорђевић, фото: ТопПрес

Гордана Ђорђевић од 1996. године ради у Дому здравља “Свети Ђорђе” у Тополи као медицинска сестра, а након дошколовавања као струковни санитарно еколошки инжињер. Од 2008. године обавља послове управљања медицинским отпадом, а од 2010. послове лица за безбедност и здравље на раду. Од 2020. године ради као главна сестра Дома здравља у Тополи.
Поред професионалне ангажораности Гордана је ангажована у волонтерском центру “Кораци” Топола, центру за децу ометену у развоју “Загрљај”. Члан је тима за стручну помоћ за поступање у ванредним ситуацијама при општини и члан теренске јединице за деловање у несрећама Црвеног крста Топола.
Иначе, плакета „Даринка Радовић“ установљена је 2011. године од стране СУБНОР-а Тополе. Додељује се сваке године заслужним женама са подручја општине Топола у част 8. марта, Међународног дана жена, за допринос у афирмацији права жена, родољубља и човекољубља, хуманости и пожртвованости у свим видовима друштвене и економске активности.

Фото: ТопПрес

ТопПрес

KOMENTARI