Амбасаду Србије у Атини званично је обавестио кабинет грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса да ће Грчка од сутра затворити границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић. Од 6. до 15. јула држављанима Србије биће привремено забрањено да улазе у Грчку, изјавила је Аристотелија Пелони из прес службе грчке владе.

„Упозоравамо грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке“, истакао је Дачић.

Он је додао да ће српски грађани који су као туристи већ у Грчкој моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

Пелони: Грчка до 15. јула затворена за држављане Србије

Од 6. до 15. јула држављанима Србије биће привремено забрањено да улазе у Грчку, изјавила је Аристотелија Пелони из прес службе грчке владе.

Она је казала да влада помно прати ситуацију развоја пандемије у ЕУ и свуда у свету, преноси АНА.

„Према најновијим епидемиолошким подацима, одлучено је да се српским држављанима привремено забрани улазак у Грчку од 6. јула у 6.00 до 15. јула. Влада је у сарадњи са надлежним службама, анализира и процењује како би отварање земље за стране посетиоце у Грчкој протекло без штете за јавно здравље“, рекла је Пелони.

ТопПрес/ Извор: Танјуг