Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова, на граничном прелазу Хоргош, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 60 минута, на граничном прелазу Келебија, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 60 минута, док је на граничном прелазу Градина, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 40 минута.

Путници на улазак у нашу земљу чекају у просеку око четири до пет сати, а доступно им је пет трака.

Укупно време задржавања се односи на прелазак српске и мађарске границе.

На граничном прелазу Прешево, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, на граничном прелазу Гостун, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 40 минута, на граничном прелазу Гостун, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, а на граничном прелазу Јабука, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута.

На граничном прелазу Јабука, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, на граничном прелазу Батровци, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, на граничном прелазу Шид, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 90 минута, а на граничном прелазу Сремска Рача, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 40 минута.

На граничном прелазу Сремска Рача, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 40 минута.
На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила, додају из “Путева Србије“.

На наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања возила, док возаче на граничним прелазима очекују задржавања од 30 до 90 минута, саопштило је данас после подне ЈП “Путеви Србије“.

Измене у саобраћају због радова на путевима

Према информацијама Путева Србије, на ауто-путу Е-75, код петље Појате – Параћин до 29. јула због радова на реконструкцији коловоза за саобраћај је затворена лева коловозна трака, у смеру Ниш – Београд, док се саобраћај одвија двосмерно десном коловозном траком у смеру Београд – Ниш.

На деоници пута Кнић – Мрчајевци до 15. септембра планирани су радови на мосту преко Бресничког потока уз наизменично пропуштање возила.

На ауто-путу Е-75 преусмерен је саобраћаја у зони старе наплатне рампе Бубањ Поток, због обезбеђења радова на спајању постојећег ауто-пута са новоизграђеним ауто-путем.

Из правца Ниша саобраћај се преусмерава на проширење старе наплатне рампе у дужини од 400 метара, а затим враћа у нормалан режим саобраћаја.

Из правца Београда саобраћај се преусмерава на две саобраћајне траке на проширење старе наплатне рампе у дужини од 400 метара, а затим враћа у нормалан режим саобраћаја.

Овај режим саобраћаја задржаће се до отварања Крака 11 и преусмерења саобраћаја ка Нишу преко новоизграђених делова ауто-пута, што се очекује у року од 40 дана.

На ауто-путу Е-75, код петље Хоргош – Суботица-север, у смеру ка Београду најављени су радови на демонтажи и монтажи заштитне ограде у разделном појасу до 28. јула .

Затворена је претицајна саобраћајна трака и саобраћај се одвија возном и зауставном саобраћајном траком.

На деоници пута Бајина Башта – Перућац до 1. септембра у периоду од 7 до 22 часова, планирани су радови на санацији клизишта Бушинско поље, уз наизменично пропуштање возила.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила, наведено је у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг