Храбра Милена срушила све предрасуде, она је варилац и сада има и посао (ВИДЕО)

Храбра Милена срушила све предрасуде, она је варилац и сада има и посао (ВИДЕО)

Топола – Прича о деветнаестогодишњој Милени Неговановић из села Горња Шаторња код Тополе, која је једна од ретких девојака која се одлучила да буде варилац, пре неколико месеци обишла је Србију. Ова вредна и необична девојка сада је добила и свој први званични посао у једној великој компанији у Крагујевцу и поносна је што је стала раме уз раме са искусним мајсторима овог тешког заната, за који преовлађује мишњење да је искључиво мушки.

„Неколико пута сам била у ситуацији да ми кажу, ти си девојка нећеш моћи то да радиш, тешко је. Било је много таквих предрасуда, па сам мислила да ће бити исто и кад сам отишла на разговор за посао у Крагујевац. Имала сам велику трему, било је много људи који су посматрали и оцењивали мој рад, а ја сам дала све од себе. Након што сам завршила одређени задатак везан за заваривање чула сам само да су ми рекли да сам одмах прмљена. Мојој срећи није било краја“, прича Милена за РИНУ која је од 01. марта од раних јутарњих сати на радном месту.

Милена из Горње Шаторње срушила је све предрасуде, фото: РИНА

Од малена била је другачија од својих вршњакиња и уместо са луткицама играла се са алатом у радионици која се налазила у близини њене куће. Кад је одлучивала коју средњу школу ће да упише, уместо куварског, којачког или посластичасрког заната одлучила је да буде варилац. Па њен отац шали врло често каже „ти си ћеро татин син“.

„Она је била одлучна да то заврши и ми као родитељи смо јој били подршка. Поносни смо на њу, јер је заиста дивно и вредно дете. Мало смо и уплашени због врсте посла којим се бави, јер бити варилац није нимало лако, али она нас увек демантује наш страх јер је одличан мајстор“, каже Миленин тата Радисав.

Милена је добила и први посао, фото: РИНА

Како би обављала свој посао без грешке, Милена има пуну радну опрему, све потребне апарате и заштитну маску. Док није добила званичан посао она је варила по селу, и за то време постала је један од омиљених мајстора у селима у околини Тополе.

„Најважније је док радите да вам рука буде мирна и тако вучете лево десно, у зависности шта варите. Понекад се не види свака ситница под заштитном маском, али ипак већ сам се навикла“, рекла је.

Милена је срушила све предрасуде, фото: РИНА

Велику подршку овој младој девојци пружа и мајка Радана, која ни у једном моменту није покушала Милену да одговори да се не бави овим тешким послом и потпуно је разуме, иако је кецељу пожелела да замени апаратом за варење.

ТопПрес/ РИНА

Прилог о Милени емитован у емисији Нећете Веровати

KOMENTARI