Ковид пропуснице, које су уведене у неким земљама, показале су се ефикасним у стимулисању људи да се вакцинишу, изјавила је данас министарка и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и истакла да је вакцинација је једино оружје у борби против вируса корона.

Крајњи циљ свих мера које су снази и које ће се уводити јесте подстицање људи да се вакцинишу, поручила је Кисић Тепавчевић.

„Размишља се у том правцу, поготово када је реч о посети оних објеката у које није неопходно да идемо, а ако већ желимо, морамо себе и своју околину да ставимо под што мањи ризик да се заразимо“, рекла је Кисић Тепавчевић новинарима након састанка са министром здравља и социјалне заштите у РС Аленом Шеранићем.

Она је додала да се у наредном периоду очекује и присуство других респираторних инфекција, поред вируса корона.

„Сигурно је да ће бити повећана учесталост не самог ковида него ће се појавити и многе друге респираторне инфекције“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Ковид сертификати које је предложио Кризни штаб, били би уведени као вид пропуснице за улазак на места која нису „неопходна“ као што су ноћни клубови, кафићи и ресторани, али не и малопродајни објекти.

ТопПрес/ Извор: Танјуг