Горњи Милановац – Да лопови више не бирају шта ће и где украсти показује још један случај несвакидашње крађе у селу Срезојевци код Горњег Милановца. Још се прашина није слегла ни од тренутка кад су непознати починиоци баки Стојки украли јагњад, а идентичан случај се поновио а да није прошло ни седам дана. Лопови су упали на имање Зорице Вуковић која живи сама, а она их је ухватила на делу.

„Дошли су џипом без таблица усред бела дана, затекла сам их у моменту кад су већ били натоварили овце и јагњад на приколицу. Кренула сам да вичем и дозивам у помоћ, али све је било узалуд. Међутим, једна од оваца је од страха успела да пробије врата на приколици и животиње су искочиле, па су лопови ипак отишли без плена овај пут из нашег села“, рекла је Зорица за РИНУ.

Иако изузетно уплашена, ова домаћица се ипак прибрала и покушај крађе у Срезојевцима одмах пријавила надлежним органима.

Фото: РИНА

„Полиција је дошла, ја сам дала свој исказ да их је било четворица, у џипу без регистарских ознака, и такође да су натоварили петоро јагњади, две овце, девет је у штали остало. Ово није први случај да долазе баш на моја врата и пљачкају. Пре четири године покушали су да украду трактор. Сада сам принуђена да држим све под кључем“, додаје Зорица.

Мештани ових села наговештавају да би узрок ових несвакидашњих крађи оваца и јагњади могла бити никад већа откупна цена меса, па је могуће да су на тај начин одлучили да зараде „хлеба без мотике“. За виновницима две крађе у селу Срезојевци полиција и даље трага.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА