Топола – Многе девојке данас се одлучује да буду шминкерке, блогерке и козметичарке. Али Милена Неговановић из села Горња Шаторња, за свој позив изабрала је за једну припадницу нежнијег пола,  потпуно необично занимање – она је варилац.

Иако нема још пуних 19 година вари као одрастао мушкарац и за њу нема никаквих препрека, шта науми, она то и поправи.

„Кад сам завршила основну школу, уопште нисам размишљала о неким женским пословима, већ о неком мушком занату. Да будем варилац пожелела сам кад сам помагала оцу и та жеља ме није никако пролазила. На почетку ништа о томе нисам знала, није било лако савладати све технике, али корак по корак и успела сам. Кад неко нешто жели увек нађе начин, кад не жели нађе изговор“, каже ова млада девојка за РИНУ.

Милена је искусан варилац, фото: РИНА

Прво запослење већ је имала, али од њега је одустала, јер иако је изузетно храбра, ипак било претешко па је сада аплицирала у неколико фирми и нада се да то што је женско неће одговорити послодавце да је приме у радни однос.

„На том мом првом послу била је више важна физичка снага, него искуство у варењу и зато сам одустала. Међутим, знам да је овај посао изузетно тражен, а да је све мање омладине која жели овим да се бави, тако да се не плашим за будућност, посла и добре зараде ће сигурно бити“, изјавила је Милена.

Милена из Горње Шаторње је већ искусан варилац, фото: РИНА

Како би обављала свој посао без грешке, Милена има пуну радну опрему, све потребне апарате и заштитну маску. Док не добије званичан посао она вари по селу, и већ је један од омиљених мајстора.

„Најважније је док радите да вам рука буде мирна и тако вучете лево десно, у зависности шта варите. Понекад се не види свака ситница под заштитном маском, али ипак већ сам се навикла“, рекла је.

Највећу подршку овој младој девојци пружа породица, која ни у једном моменту није покушала Милену да одговори да се не бави овим тешким послом и потпуно је разумеју, иако је кецељу пожелела да замени апаратом за варење.

ТопПрес/ РИНА

 

2 thoughts on “Милена је искусни варилац иако има 19 година: Ова девојка у рукама има мушки занат злата вредан (ВИДЕО)”

Comments are closed.