Нове услуге за вакцинацију на Порталу еУправа

Нове услуге за вакцинацију на Порталу еУправа

На Порталу еУправа од данас су доступне нове услуге везане за вакцинисање против ковид-19 – „Пропуштен термин за вакцинацију“ и „Потврда о вакцинацији“.

Уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина, саопштено је из Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Ова услуга је намењена искључиво грађанима који су добили позив за вакцинацију (СМС и имејл) и нису могли да се појаве у предвиђеном термину.

„Уколико сте пропустили свој термин за вакцинацију потребно је да путем услуге Пропуштен термин за вакцинацију искажете поново интересовање попуњавањем свих обавезних поља како бисте добили нови термин. Ова услуга даје могућност да одаберете да ли желите да Вам еУправа закаже било који термин или да поставите датум после кога можете да примите вакцину. Како би неко користио ову услугу није потребно да буде регистрован корисник Портала еУправа“, изјавио је др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да је све више грађана који се Канцеларији за ИТ и еУправу обраћају и за слање Потврде о извршеној вакцинацији против COVID-19 на имејл, те да је израђена и услуга „ Потврда о вакцинацији“.

„Издавање потврде о вакцинацији је веома једноставно. Након што се пријавите на Портал еУправа својим налогом и одете на услугу Потврда о вакцинацији и кликом на зелени тастер ”Покрени услугу” појавиће Вам се поља која је потребно да попуните. Након што попуните ЈМБГ и имејл на који желите да Вам се Потврда пошаље кликните на тастер поднеси захтев. Кроз пар минута потврду ћете добити на имејл. Ову услугу такође можете попунити и поручити потврду за чланове своје породице“, рекао је Јовановић.

Он је подсетио да како бисте користили ову услугу потребно је да будете регистрован корисник Портала еУправа и да се пријавите.

За сат времена 100 грађана тражило потврду о вакцинацији

За услугу „Потврда о вакцинацији“ која је од данас доступна на Порталу еУслуга за првих сат времена јавило се 100 грађана, речено је Танјугу у Канцеларији за информационе технологије и електронску управу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI