Топола – Толска политичка сцена никако да се стабилизује.  Драган Јовановић је по свему судећи поново направио комбинацију која ће га оставити у политичком седлу за наредни период а тиме је из парламента избацио  некадашњег љутог противника, затим политичког партнера и како се испоставило прелазног партнера до скупштинске већине Игора Петровића.

Наиме, пре нешто више од годину дана управо Игор Петровић, као представник највеће политичке партије у држави Српске напредне странке, скинуо је са политичког трона после 16 година владавине Драгана Јовановића, и преузео власт у Тополи уз подршку одборника из групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“.

Али, како Јовановић није седео скрштених руку, известан број одборника Српске напредне странке прешао је у његову странку па је тако поново дошло до прекомпоновања власти и Боља Србија је преузела општину Топола. Ипак, Петровић је остао на функцији председника општине јер је у међувремену напустио Српску напредну странку и прешао у Здраву Србију код Милана Стаматовића.

До нестабилности на политичкој сцени Тополе дошло је поново када је Драган Јовановић прешао на листу Српске напредне странке и одлучио да подржи Александра Вучића на предстојећим изборима. Он се нашао на листи за посланика Србије  а у локалном парламенту Тополе већ се најављују промене.

Данас је актуелни председник општине Игор Петровић у свом видео обраћању на фејсбук профилу, затражио да на првој седници Скупштине буде разрешен дужности коју обавља, због како је рекао ново формиране скупштинске већине која је према његовим речима режимска.

Да ли ће Петровић остати на овој функцији или ће га сменити неко из редова Боље Србије, сазнаће се на седници Скупштине која је заказана за 10. март.

Иначе, Драган Јовановић, је на свом фејсбук профилу најавио да ће нови председник бити из редова Боље Србије.

„Јутрос ме је сачекало саопштење председника општине Топола Игора Петровића да жели разрешење са места председника општине. Искрено није ми то проблем и жеља ће му бити брзо испуњена. Већ сам најављивао да ће доћи до промена на челу јавних установа у Тополи и ово је само прва у низу. Већ данима и у разговору са мећтанима месних заједница у Тополи говорим да ће доћи до промена и на месту председника општине Топола. Нов председник ће бити са листе Драган Јовановић- Боља Србија јер је ова листа победила односно имала највећи број гласова као и мандата на предходним локалним изборима. Желимо да Топола има политичку стабилност и више је неодрживо да председник општине има подршку једног или два одборника од 41 колико укупно има скупштина општине“, написао је на фејсбук профилу Драган Јовановић, лидер Боље Србије.

ТопПрес

One thought on “Нови ломови на Тополској политичкој сцени: Јовановић са напредњацима формирао нову већину а Петровић затражио да га разреше са функције председника општине”
  1. cekajte ljudi,Petrovic kaze da je nova vlast rezimska,a on clan SNS koju vodi bosanac iz Bugojna,AV.AV.AV.

Comments are closed.