Топола – Олујно невреме праћено градом и јаком кишом погодило је јуче у поподневним сатима општину Топола. Град који је местимично падао са кишом причинио је штету на засадима воћа и ратарским културама у селу Винча, засеок Трмчак.

„Невреме је било катастрофа, јака обилна киша, ветар, град, али нисмо могли напоље све док се олујни облак није повукао. Оштетило ми је винову лозу по мојој процени око 70 одсто, али тек ће се видети за пар дана колике су последице невремена“, каже за ТопПрес Дејан Симић из Винче.

Оштећени гроздови у Винчи, фото: ТопПрес

Овај воћар винову лозу гаји на површини од око 30 ари сорте мускат хамбург, ривијер и италија.

Велика количина падавина за кратак временски период оштетила је локални пут у Доњој Трешњевици. Самохрани отац Миле Ђокић са својим синовима од јутрос покушава да санира последице невремена, али како каже са новим падавинама проблем ће поново бити исти.

„Већ два месеца иста мука, свака обилнија киша однесе камен,  поток који је у близини наше куће исплива на пут и од воде не може ни пешице да се прође до нас. Ја и деца цело јутро покушавамо да вратимо камен и да санирамо колико је то могуће али чим  крене јака киша знамо шта нас чека, поново ће бујица воде однети све“, прича Миле.

Поток који се излива у близини породичне куће Ђокић, фото: ТопПрес

Обилне падавине нису поштеделе ни град па је на више места дошло до изливања кишне канализације и плављења улица.

ТопПрес

Санирање локалног пута у Ђокића крају, фото: ТопПрес