Орлић: Спроводићемо политику којом Србија побеђује

Орлић: Спроводићемо политику којом Србија побеђује

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић указао је данас да је поптуно јасно да постоји политичка снага коју су грађани на изборима подржали, а која ће спроводити политику која подразумева очување државе, борбу за државне интересе, као и наставак успешног развоја земље.

„Србија се променила. Никоме нећемо дозволити да понижава Народну скупштину и да руши и ружи институције. Ми на којима је одговорност да заступамо политику која је за Србију најбоља и коју народ подржава чуваћемо као и до сада достојанство и парламента и свих других институција“, рекао је Орлић за ТВ Хепи.

Он је поручио и да ће се постарати да се спроводи она политика која је омогућила да Србија после много тешких и лоших деценија када је била на дну настави да побеђује и која је многима показала да нису у праву.

Он је рекао да су грађани на изборима врло јасно рекли шта мисле и да је више од 2,2 милона њих гласало за председника у првом кругу.

„У Народној скупштини та политика је већинска и доминантна и спроводиће се као таква, јер на тај начин се показује да се уважава народ и сваки глас“, истакао је Орлић.

Према његовим речима, сазив у парламенту почео је са више демократије и слободе за све, као и са више уважавања које показује парламентарна већина, али то не значи да не зна коју ће политику да спроводи и да је подложна нечијим уценама или да попуштамо пред дрскошћу и злоупотребама.

„У ово тешко време оно што би требало да је основна одлика озбиљних и одговорних људи је да буду на страни своје државе и да помогну да се сачува народ и да радимо корисно и паметно. Поступамо фер и коректно и добро је да људи виде шта од кога могу да оцекују“, рекао је Орлић.

Он је нагласио да су питања државе и народа питања највишег ранга, као и да политика председника Србије има подршку народа због суштинске разлике у разумевању и додао да је борбу за државни и национални интерес народ препознао и осећа је дубоко као исправно.

Указао је да је јасно да постоји политичка снага која ће да спроводи државну политику.

„Успевамо да јачамо економију, радимо ауто-путеве које смо чекали деценијама, завршавамо клиничке центре и болнице. Здравствени радници остају да раде у својој земљи. Младим људима, ма које професије да су пружамо добре разлоге да остану и планирају своју будућност. То је суштинска разлика и оно што су људи препознали“, истакао је он, објављено је на сајту тв Хепи.

ТопПрес/ Извор: Танјуг