smart

Топола –  Данас је у сали биоскопа у Тополи одржана прва седница Скупштине општине Топола у новом сазиву. Након измена и допуна утврђен је дневни ред сачињен од 38 тачака.

Бивши председник СО Топола Драган Јовановић уложио је приговор на записник са конститутивне седнице СО Топола. Наиме, он је рекао да је у записнику споран податак да је новоизабрани председник општине Топола Игор Петровић по занимању писац и новинар. Председник општинског већа Игор Петровић одговорио је Јовановићу, да је потребно правити разлику између образовања и занимања.

Одборници су усвојили предлоге мандатно-имунитетске комисије општине Топола и доношење одлуке о потврђивању мандата одборника у Скупштини општине Топола, Танасијевић Јелени, Милосаву Таковацу, Угљеши Илић, након чега је уследило полагање заклетве.

Одржана прва седница СО Топола у новом сазиву, фото: ТопПрес

Писане оставке поднели су одборници Обрадовић Марија, Радовановић Ивица и Прокић Зоран. Уместо њих изабрани су, Сремчевић Мирослав из Жабара, Радојевић Сузана из Жабара и Николић Милан из Овсишта, сви из редова странке „Боља Србија“.

Предлог одлуке о првој измени и допуни Одлуке о буџету општине Топола за 2020. годину изазвао је најдужу полемику међу одборницима. Одборнике је занимао податак колика је кредитна задуженост општине Топола на данашњи дан, шта је предвиђено ребалансом и које ће се активности спроводити у наредном периоду. Према речима председника општине Топола Игора Петровића буџет завршава започете инвестиције и у максималној мери обезбеђује поједине инвестиције које нису биле планиране а све у интересу како каже, грађана Тополе. Ребаланс буџета усвојен је са 24 гласа за.

Донет је и кадровски план Општинске управе општине Топола за 2020. годину.

Одборник „Нових људи за Бољу Тополу“, Новица Ђоковић испред ове групе грађана поднео је амандман да се уместо Александра Сенића који је предложен за награду Рођења Пресвете Богородице, награда уручи Фондацији „Новака Ђоковића“ што су одборници изгласали.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о мерама заштите пољопривредног земљишта на подручју општине Топола, Предлог Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Топола за 2020. годину и Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Топола за 2020. годину.

Фото: ТопПрес

Бивши председник општине Топола Драган Живановић, поднео је извештај о раду Општинског већа општине Топола за период 1.01.2020. – 30.06.2020. године. Он је рекао да је у том периоду одржана 21 седница општинског већа и да је на крају мандата општинског већа 19.08. на рачуну општине остало око 50 милиона динара.

Разматран је извештај о пословању ЈКСП „Топола“ за 2019. годину, као и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКСП „Топола“ Топола за период од 01.01.2020. до 30.03.2020. године. Разматран је и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКСП „Топола“ Топола за период од 01.01.2020. до 30.06.2020. године. Одборници нису усвојили ове три тачке дневног реда.

ТопПрес