Рајфајзен банка а.д. Београд саопштила је да је после добијања сагласности Народне банке Србије и надлежних регулаторних тела успешно реализовала куповину 100 одсто акција Креди агрикол у Србији.

Процес аквизиције започет је у августу прошле године потписивањем уговора, а спајање Рајфајзен банке и Креди агрикол Србија А.Д. Нови Сад очекује се до краја другог квартала 2023.

Тако су од Credit Agricol S.A. аквизирани Crédit Agricole Србија А.Д. чије је седиште у Новом Саду и CA Leasing Србија д.о.о.

Председник Извршног одбора Рајфајзен банке Зоран Петровић оценио је да се овом аквизицијом реализују дугорочни стратешке планове о проширењу пословања у Србији.

„Поносни смо због чињенице да је наша централа, Raiffeisen Bank International, препознала потенцијал у Србији и подржала нас у намери да се још боље позиционирамо на тржишту“, рекао је он.

Петровић истиче да ће после ове аквизиције бити у могућности да још већем броју клијената у свим сегментима пословања пруже супериорно корисничко искуство и постану банка коју препоручује највећи број грађана и компанија у Србији.

Очекује се да ће Рајфајзен банка тако повећати своје тржишно учешће у Србији на 12 процената по вредности укупне билансне активе, укупан кредитни портфолио би требало да достигне вредност од готово три милијарде евра, а база активних клијената да премаши број од миллион корисника.

ТопПрес/ Извор: Танјуг