tanjugtanjug

Специјалне јединице косовске полиција РОСУ ушле су на север покрајине, потврдио је репортер „Новости” из Косовске Митровице са лица места, и да су како јавља, распоређене у месту Балабан, где је скретање за манастир Бањска, на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, према административном прелазу Јариње.
На административном прелазу Јариње данас су појачани контрола возила, као и присуство косовске полиције.

Приштина је најавила да неће дозволити улазак на територију Косова и Метохије српским званичницима Марку Ђурићу и Николи Селаковићу, министар Владан Вукосављевић је данас враћен са Јариња, иако је имао најављену посету неким манастирима, а министар Александар Вулин није добио дозволу за намеравану посету породици Вучетић у Косовскојх Митровици.

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, упозорио је да без дозволе нико не може да уђе на територију Косова, те упозорио да ће свако ко то покуша – бити ухапшен.

„За улазак на Косово данас ником није дозвољен, нити (Марку) Ђурићу ни (Александру) Вулин. Свако ко улази незаконито на Косово биће ухапшен „, написао је Пацоли на свом твитер налогу.

ТопПрес/ Извор: Новости/Танјуг