foto gzsfoto gzs

Горњи Милановац – Обележавању дана општине Горњи Милановац присуствовао је и амбасадор Америке, Кајл Скот, истичући том приликом захвалност у име америчког народа за сва доброчинства која су Горњомилановчани чинили за америчку војску у II светском рату.

“Данас кад се обележава дан општине Горњи Милановац, која има велику традицију и значај у српској историји, значај дајемо и српској војсци која такође слави свој дан. Американци не могу заборавити сва добра дела која су мештани овог краја учинили за америчке авијатичаре, које су чували и хранили у својим кућама за време Другог светског рата”, изјавио је Скот.

Од НАТО бомбардовања прошло је скоро две деценије, порушене су бројне институције и страдао велики број грађана, а на питање како гледа на то са ове временске дистанце, Скот је истакао да се кроз свој посао труди да максимално побољша односе српског и америчког народа и да оно што се десило деведестих, не може да промени.

“Скоро немогуће је сад одговорити да ли је то било могуће избећи или не. Лоша комуникација између државника довела је до бројних жртава, али са ове временске дистанце не можемо тврдити ко је донео погрешну одлуку. Оно што је најбитније јесте да гледамо унапред и да и даље радимо на добрим односима између Американаца и Срба”, истакао је Скот.

ТопПрес/ Глас западне Србије