Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић изјавио је да је претходног викенда највише контрола поштовања противепидемијских мера било у јавном превозу и да је уочено доста неправилности.

Стаменковић је за РТС навео да је током овог викенда било више од 250 контрола јавног превоза, аутобуса у међуградском и међумесном саобраћају.

За сада је изречено преко 20 прекршајних налога, а више од 550.000 је износ изречених налога.

Највише прекршајних налога изречено је у Београду, потом у Нишу и Лесковцу и у осталим градовима западне и источне Србије.

Стаменковић је истакао да су кренули од правних лица и да су кажњени одређени аутобуски превозници.

„Сви возачи који нису носили маске добили су прекршајне налоге, а тек ћемо сада пооштрити надзоре над објектима који изнајмљују своје сале за свадбена весеља и прославе“, најавио је Стаменковић.

Најавио је да ће појачане контроле бити спроведене од четвртка до недеље и указао да ће вероватно неке свадбе морати да буду прекинуте и неким власницима објеката бити изречена мера забране коришћења и употребе тих просторија.

Стаменковић је најавио и укрштање инспекција и заједнички рад на терену.

„Сигурно ћемо радити координисане заједничке надзоре, направљени су парови инспекција који ће радити на терену и све то треба да према одређеним субјектима и делатностима да ефекте на терену, не само због обима кажњавања, него и масималног предузимања мера сходно закону“, рекао је Стаменковић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг