foto tanjugfoto tanjug

Данас почиње други круг наградне игре „Узми рачун и победи“. Најсрећније очекује стан, аутомобили и ваучери а општине пунији буџети.

Кратка пауза у извлачењу није успорила и мотивацију учесника. Око два милиона коверата стигло је само за ово извлачење тако да више од седам милиона коверата има шансу да се вечерас нађе међу добитницима, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Иван Радак из Наледа.

У извлачењу учествују и они који су рачуне послали пре 24. марта, када је било последње извлачење у првом кругу.

Наградни фонд у другом колу износи 139 милиона динара.

„Извлачимо стан у Београду у насељу Браћа Јерковић а главну награду извући ће тенисер Филип Краиновић. Ту су и аутомобили и ваучери“, рекао је Радак.

Из прва четири извлачења грађанима је отишло 135 награда.

„Ефекте игре ћемо мерити након што се све заврши. Оно што је циљ и што се већ показује је да су грађани свеснији сиве економије. Грађани нам на мејл шаљу питања да ли је фискални рачун исправан или не што раније нису препознавали. Имамо и раст прихода од 173 милиона динара, али основни циљ је подизање свести грађана“, објашњава Радак.

У игри учествују и општине које су подељене у три категорије: мале, средње и велике, како би равноправно учетвовале.

„До сада је највише рачуна послато из општина Блаце, Савски Венац и Врања“, рекао је Иван Радак из Наледа.

Изимањем рачуна грађани помажу пре свега себи и општини у којој живе јер када не узмете рачун тај новац не иде у буџет општине који се корити за изградњу школа, здраствених установа и сличне инфраструктурне пројекте.

Неисправних коверти било је знатно мање него у прошлогодишњем извлачењу. Важно је да грађани не забораве да напишу број телефона, као и да воде рачуна да у наградној игри учествују само слипови из ове године, рекао је Радак.

ТопПрес/ Извор: РТС