Стефановић: Све веће интересовање за војни позив

Стефановић: Све веће интересовање за војни позив

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас све заинтересоване да се пријаве на конкурс Министарства одбране и Војске Србије за пријем више од 300 лица у радни однос. Министар одбране истакао је овом приликом и да је задовољан добрим одзивом младих на конкурс за упис у војне школе, наводи се у саопштењу.

Он је прецизирао да је данас расписањавни конкурс за пријем из грађанства у јединице и установе Министарства одбране и Војске Србије, у својству официра, војних службеника и намештеника на различитим позицијама у градовима широм Србије.

„За упис у војне школе имамо за 10 одсто већи одзив кандидата него лане. За средњу стручну војну школу имамо рецимо чак пет кандидата на једно место, док их је претходних година било по три. Великиодзив кандидата обезбедиће и квалитетну селекцију“, рекао је Стефановић.

Он је навео да су томе свакако допринеле инвестиције државе у систем одбране које су учиниле војни позив поново пожељним занимањем, а Министарство и Војску добрим послодавцем.

„Војска има велико поверење нашег народа, али је војни позив уједно само за одабране, људе којима је отаџбина на првом месту и који имају храбрости да посвете живот одбрани и изградњи боље Србије. Они зато заслужују и свако поштовање, али и најбоље услове рада. Поносни смо што смо се захваљујићи председнику Александру Вучићу изборили да ти услови буду све бољи. Тако ће у условима пандемије ковида сви припадници система одбране, и војна и цивилна лица, добити значајно повећање плата. Такође, континуирана и стратешки осмишљена улагања у опрему и наоружање дала су резултате и данас је наш војник и добро опремљен, заштићен и обучен“, рекао је министар Стефановић.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI