Тиодоровић: Индијски сој сигурно стиже у Србију

Тиодоровић: Индијски сој сигурно стиже у Србију

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић упозорио је данас да ће индијски сој корона вируса сигурно стићи и у Србију и указао на важност убрзане вакцинације и постепеног попуштања мера.

Тиодоровић је за ТВ Курир изразио уверење да ће индијски сој бити регистрован у још неким земљама и оценио да је немогуће да не буде заражених овим сојем и међу грађанима Србије, јер је наша држава отворена.

„Према томе, треба бити додатно опрезан и једино решење је убрзана вакцинација и да се мере не попуштају нагло, већ постепено. Ситуацију треба пратити свакодневно и по томе усклађивати мере“, рекао је Тиодоровић.

Он је додао да у свету постоје више од 92 мутације корона вируса, али је нагласио да вакцинација добрим делом штити од свих мутација овог вируса.

Тидоровић је оценио да још нема основа да се каже да је Србија победила корона вирус, преноси Б92.

„Ситуација је задовољавајућа сад, али видећемо кад прође лето. Треба се вакцинисати и чувати од могућег заражавања“, поручио је.

Тиодоровић је рекао и да је потребно још доста тога да се уради да би се стекао колективни имунитет.

„Млади су почели све више да се одлучују за вакцинацију. Да бисмо имали колективни имунитет и мере попустили треба нам најмање од 60 – 70 одсто вакцинисаних“, закључио је.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI