Крагујевачко удружење љубитеља девете уметности Свет стрипа у свом портфолиу има организацију Међународне стрип конференције „Kragujevac Comic Conпокретање Школе девете уметности Свет стрипа, публиковање часописа девете уметности „КИША“, одржавање два портала: svetstripa.org.rs и comiccon.rs, као и оснивање и вођење стрипарнице Свет стрипа. Управо у стрипарници Свет стрипа, и холу Тржног центра Шумадија, ће се одржати прослава 12. рођендана удружења, каже се у саопштењу за јавност које је достављено нашој редакцији.

 

Уз већ традиционално дружење, шумадијско послужење и слављеничку торту, овогодишња прослава нуди поштоваоцима рада удружења јавни час у Школи девете уметности Свет стрипа а предавање ће одржати специјални гост прославе: ликовни уметник, сценариста, уредник и педагог, Владимир Весовић из Београда. Он је предавање одржао и на отварању Школе стрипа у Крагујевцу, априла 2015. године и на овај начин Свет стрипа започиње осму сезону рада школе.

 

Млада ликовна уметница из Крагујевца, Мина Николић, која се на групним изложбама стрипова већ представила у свом родном граду, овога пута имаће своју прву самосталну изложбу стрипова. Зрелим ауторским печатом Мина Николић, трасира себи пут стрип ауторке о којој ће се, сасвим сигурно, пуно причати у наредним годинама.

 

Неће изостати ни рођендански попусти у стрипарници и на сајту Света стрипа. На сваку куповину преко сајта и у стрипарници одобраваће се попуст од 10%.


Биће најављена и Међународна стрип конференција „
Kragujevac Comic Con“ године дванаесте, а данас ће са представницима Скупштине града Крагујевца бити потписан уговор о суфинансирању и сарадњи. Популарни „КОМИКОН“ ће се одржати у Дому омладине 3 и 4. јуна 2022. године, трећу годину заредом уз подршку Скупштине града Крагујевца.

 

Свет стрипа вам у суботу 14. маја од 17 до 19 часова у холу Тржног центра Шумадија (Милоја Павловића 9) нуди угодне тренутке уз разнолик садржај, немојте их пропустити.

ТопПрес