Упркос тешкој години успели су да створе задовољавајући квалитет, фото: Агропресс

Топола – Здравко Глишић из села Шуме код Тополе поред јабуке, шљиве, вишања, кајсија, производи и стоне сорте грожђа. Род на око 310 ари годинама завршава на домаћем тржишту.

,,Под грожђем имам 12.000 чокота, што је једна солидна производња. Када сам почео да садим грожђе,мислио сам да дођем до цифре од 10.000 чокота, а данас их има 12.000, тако да сам презадовољан”, каже Здравко Глишић за Агропресс.

Према његовим речима, година је била изузетно тешка, са доста воденог талога што је вероватно негативно утицало на производњу грожђа, али да су упорним радом и добром заштитом, успели и створили квалитет и додао да је поред труда заслужна и плодна земља опленачког краја.

,,Грожђе из Тополе најпрепознатљивије је у свету и у Европи. Само то струјање ваздуха, ветрова, земљишна подлога, брежуљкасти предели, све му то даје арому, миришљавост, мускантност и тврдим да је то основни чинилац, али мора доста да се ради. Нису џабе стари рекли: `Ко хоће да ради, виноград да сади,тако да има могућност и да заради`”, рекао је Глишић за Агропресс.

ТопПрес/ Агропресс

Здравко Глишић из села Шуме, фото: Агропресс