Топола – Данас је у сали Визиторског центра у Тополи обављена  церемонија доделе признања  жени,   која је  захваљујући  својим  квалитетима, пожртвованошћу, племенитости  и посвећености   људима у свом четрдесетогодишњем  раду у области здравства и хуманитарног  рада проглашена за „Нај жену у 2021. години“.

Данас се навршава и десет година од како је  Удружење  „СУБНОР“  Топола  на челу са председником  Миодрагом  Лазићем  установило  ову  врсту признања посвећену  пре свега  свим женама  које су  кроз све историјске  догађаје  давале  огромне доприносе својим личним залагањем.

„Црвени крст Топола је имао част да ове године  на избору за Нај жену у 2021. години  све гласове жирија додели Горици Павловић, рођеној 02.06.1961. године у селу Овсиште, општина Топола, по занимању медицинска сестра  са 40 година радног искуства  у Дому здравља ‘Свети Ђорђе’ у Тополи и волонтер Црвеног крста Топола. Мајка двоје деце и бака  троје унучади, а коју смо управо ми,  Црвени крст предложили као кандидата за ову престижну награду“, рекла је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста Топола.

Уручење награде, фото: ТопПрес

Свечаном пријему  присуствовао је већи број  Горичиних колега, пријатеља, чланови породице, запослени из Црвеног крста, представници Савеза Удружења бораца СУБНОР-а Србије  и  заменица председника општине Топола.

Осим Плакете за „Нај жену“ у 2021. години и новчане награде  од стране општине Топола, Горица је  примила  и награде од  спонзора. Сам тренутак уручења  за Горицу је био веома емотиван  и том приликом се  захвалила  свима  који су допринели  да она стекне овако вредно признање, а највише  Црвеном крсту, који је  препознао  све племените особине ове  вредне жене  и захваљујући чијем предлогу је и  постала десети добитник  овог јединственог признања.

Захвалница Црвеном крсту, фото: ТопПрес

Том приликом  Црвеном крсту Топола  је  уручена Захвалница  СУБНОР-а Србије за допринос у свим  временима, у промоцији принципа људскости, племенитости и хуманости, које Црвени крст исказује кроз свој рад.

У име Црвеног крста организаторима  се захвалила Биљана Павлићевић, а добитници награде пожелела  пре свега добро здравље и да настави  овим путем доброте и човечности који је давно започела.

ТопПрес

Фото: ТопПрес