ilustracija-foto-tanjugilustracija-foto-tanjug

Министарство грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре огласило је тендер за прикупљање понуда за рушење нелегално изграђених објеката у националним парковима и културно-историјским целинама на територији Србије. За услугу рушења објеката, по решењима републичких инспектора на локацијама националних и природних паркова као и у оквиру културно-историјских целина широм Србије, обезбеђено је 33,5 милиона динара.

У документацији објављеној на Порталу јавних набавки, наводи се да су неки од могућих радова рушење објеката, плоча, путева, надстрешница, демонтажа челичних конструкција, одвоз шута на депонију као и исељавање.

Предузеће које добије посао уклањаће објекте на територијама Парка природе Стара планина, Голија, Власина као и у Националном парку Копаоник, Ђердап и Тара.Такође, фирма која буде ангажована рушиће објекте на простору културно историјске целине Стара чаршија у Новом Пазару, у Овчарско – кабларској клисури, у оквиру Специјалног резервата природе Увац, али и на локацијама просторно културних историјских целина у Београду у Кнез Михаиловој улици, на подручју око Доситејевог лицеја, затим на Топчидер у Београду, Ваљеву. . .

Процењена вредност набавке износи (27. 916. 666,67 динара без обрачунатог ПДВ-а) односно, 33. 500. 000 динара, а рок заинтересованим понуђачима за достављање понуда је 20. септембар ове године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг