Српско здравство од данас је јаче за још 530 младих лекара који добијају своје запослење, као и за најсавременија санитетска возила.

Уговоре о запослењу младим лекарима на свечаности у Палати Србија додељује премијерка Ана Брнабић.

Њиховим запослењем здравствене установе у Србији добијају значајно кадровско појачање.

Брнабић је претходно са министром здравља Златибором Лончаром присуствовала предаји нових, савремених, комплетно опремљених санитетских возила појединим здравственим установама.

„Ово је огромна ствар за српско здравство”, рекла је Брнабић.

Лончар: Највећа набавка санитета у историји нашег здравства

Укупно 329 најмодернијих и најсавременије опремљена санитетска возила, данас је додељено здравственим центрима у Србији.

У оквиру набавке, чија је вредност више од 15 милиона евра, налази се пет типова санитетских возила: за ургентне екипе са основном опремом (110 санитетских возила), комплетно опремљено возило (основна опрема, аспиратор и дефибрилатор – 95 санитетских возила), те санитетско возило за ургентне екипе са основном опремом, асиратором, дефибрилатором и респиратором (10 санитетских возила), затим возила за превоз пацијената са хендикепом, односно возила са рампом за унос пацијената (19 возила) и возила за превоз пацијената на хемодијализу (95 возила).

Примопредаји санитетских возила присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар здравља Златибор Лончар и директори здравствених установа које добијају нова возила.

Министар здравља поручио је да је то највећа набавка нових санитетских возила у историји српског здравства.

„Наша је обавеза била да обезбедимо ова возила здравственим установама, али пре свега да обезбедимо најсавременије услове за наше грађане“, истакао је министар.

Премијерка Ана Брнабић је приликом обиласка возила оценила да је то „огромна ствар за српско здравство“.

„Поносна сам на то како се развија српско здравство. Ово је огромна ствар за систем и за грађане Србије, а по лицима запослених видим колико им ово значи“, оценила је премијерка.

У оквиру набавке је и контингент додатних путничких возила за санитарну инспекцију Министарства здравља.

ТопПрес/ Извор: Танјуг