Распуштени сви одбори ДСС

Распуштени сви одбори ДСС

Сви одбори Демократске странке Србије, покрајински, градски и општински, од данас су распуштени, саопштио је председник ДСС Милош Јовановић.

Он је, на прес конференцији, навео да следе промене у странци, и да је циљ ове одлуке да се отвори простор за људе који су сада чланови странке, или ће то постати, а имају довољно енергије, жеље и снаге да се без острашћености боре за политичка опредељења ДСС, наводи се у саопштењу.

Јовановић је поводом годишњице 5. октобра рекао да је тај дан 2000. године морао да се догоди, али да га сада треба оставити историчарима, јер је данас политички и друштвено све другачије у Србији у односи на догађаје од пре две деценије.

Навео је да сва очекивања 5. октобра нису испуњена, делимично зато што су била велика, „можда и претерана“, а већим делом, наводи, зато што геополитичке околности нису дозвољавале да се догоди оно што је замишљено да се деси.

Додао је да је ДСС тада одиграо изузетно позитивну улогу, а као главну тековину власти ДСС и Војислава Коштунице навео то да је Србија „политички и медијски тада дисала“.

Подсетио је да је усвојен Устав 2006. године, који гарантује да је КиМ неотуђиви део Србије, као и принцип војне неутралности, те поменуо Споразум о специјалним и паралелним везама Србије и РС и куповину Телекома РС.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI