Топола – Породица Живић из тополског села Жабаре годинама нема мира и живи у страху. Наиме, ограда на њиховом породичном имању која се налази недалеко од главног пута поприлично је уништена јер несавесни возачи не поштују прописану брзину на овој деоници. Глава куће Паја Живић истиче да се за помоћ обраћао неколико пута, међутим, још увек се ништа није предузело.

Фото: ТопПрес

„Ограда је до пола срушена нико ништа не предузима, требала је да се постави заштитна ограда али од тога ништа, видите и сами како је. До сада ме већ много кошта и не вреди санирати, 1000 евра ми треба да поправим, ту је и капија на струју и они ће и даље тако, угрожени смо и да изађемо на пут“, каже за ТопПрес Паја Живић.

Паја Живић годинама нема мира, фото: ТопПрес

Овај домаћин додаје да није настрадала само ограда већ и шљиве које се налазе преко пута његове куће.

„Проблем је превелика брзина, оштра кривина, знакове поставе али они и њих скину тако да мало – мало па неко погоди у ограду. Само прошле године 17 возача се ту закуцало, не знам више ни коме да се обратим ни да молим за помоћ. Годинама је тако, од како су урадили овај пут, шљиве су ми уништили, и оно што је остало више не рађа, не знам шта да радим“, очајан је Паја.

Фото: ТопПрес

Према речима надлежних у агенцији за безбедност саобраћаја у Тополи, управљач овог пута је ЈП „Путеви Србије“ јер је реч о државном путу IB реда број 27.

ТопПрес

Фото: ТопПрес