Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Сок од белог багрема: Препун витамина Ц, брзо се прави, а његовом укусу нико не може одолети
Вести

Сок од белог багрема: Препун витамина Ц, брзо се прави, а његовом укусу нико не може одолети

foto- profimedia
19

Сок од белог багрема – идеалан и здрав напитак за вашу породицу и драге госте!

Сезона белог багрема је почела, а док је ово чудесно и миришљаво дрво у цвату, идеална је прилика да пробате изврстан и здрав напитак непоновљивог укуса какав може имати једино багрем.

Бели миришљави цветови излучују много нектара, а укусни су и као сок, чај, у салатама или поховани. Садрже пуно витамина Ц, етерична уља, смоле, флавонски глигозид, акацин.

Мада се од багрема може правити сируп на исти начин као и од цветова зове, ми вам предлажемо да пробате и свежи сок од багрема у коме остају очувана сва хранљива и лековита својства ове биљке.

Поступак је следећи: Цветови багрема најпре се беру док се још отварају, јер су тада најбогатији здравим састојцима. Убране гроздове ређајте у стаклене тегле, док се не напуне. Прокувајте воду и оставите да се охлади, а затим напуните тегле водом, у сваку додајте сок од једног лимуна, поклопите и оставите да одстоји 24 сата.

Након тога сок процедите и додајте меда таман толико да сок буде мало јаче сладак, јер се пре служења разблажује са водом у размери 1:1. Од сваке тегле добићете око пола литре чистог сока, што значи да приликом мешања са водом добијате 1 литар сока по тегли. Сок треба пити одмах, а до употребе га чувајте у фрижидеру, највише неколико недеља.

ТопПрес/ Извор: detinjarije.com

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup